Gretutinės „Šokio ir teatro“ studijos VDU

𝐊𝐯𝐢𝐞𝐜̌𝐢𝐚𝐦𝐞 𝐕𝐃𝐔 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭𝐮𝐬 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐣𝐮𝐨𝐭𝐢 𝐠𝐫𝐞𝐭𝐮𝐭𝐢𝐧𝐞̇𝐬𝐞 „𝐒̌𝐨𝐤𝐢𝐨 𝐢𝐫 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐨“ 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐣𝐨𝐬𝐞!

VDU Švietimo akademija ir VDU teatras kviečia VDU studentus rinktis „Šokio ir teatro“ gretutinių studijų programą. Šiose studijose suteikiami tarpdalykiniai šokio ir vaidybos gebėjimai, kurie reikalingi ne tik šokio ir teatro srityse ar kitose meno formose, bet ir daugelyje kitų šiuolaikinių profesinės veiklos sričių. Programa rengia šokio ir teatro meno praktikus, gebančius veiksmingai naudoti praktinius scenos meno įgūdžius.

„Kūrybinio džiaugsmo keliu studentai galės įgyti šokio, judesio meno, vaidybos, režisūros, choreografijos, vokalo, bei scenos kalbos pagrindus, kuriuos dėstys profesionalūs scenos meistrai. Visi studentai, įgiję šiuos įgūdžius, gebės ne tik sėkmingai integruotis teatre, kine, televizijoje ar kitose šiuolaikinio meno formose, bet ir turės galimybę paskutiniais studijų metais suvaidinti profesionaliame spektaklyje“, – teigia VDU teatro vadovė, Šiuolaikinių menų katedros docentė Goda Piktytė.

Programos rengėjų teigimu, šios studijos suteikia galimybę prisiliesti prie meno praktiškai – tai ne tik teorinės, bet ir praktinės studijos. Studentai, vystydami savarankiškus asmeninius gebėjimus ir suvokdami kolektyvinio kūrybos proceso ypatybes, gebės kurti individualiai ir grupėje.

Baigusieji šią gretutinę studijų programą gebės parengti ir atlikti sceninio vyksmo dramaturgiją, jungti balsą, kūną, emocijas ir pagrindinę mintį į meninę visumą, skirti teksto žanrus, šokio ir vaidybos stilius bei režisūros ar choreografijos principus. Šie įgūdžiai leis sėkmingai kurti šokio ir teatro spektaklio pastatymą bei prisidės prie šiuolaikinio meno tobulėjimo. Įgytus įgūdžius absolventai galės taikyti plataus profilio veikloje, susijusioje su kultūrinėmis ir kūrybinėmis industrijomis.

˚₊‧꒰ა ☆ ໒꒱ ‧₊˚

𝐊𝐀̨ 𝐏𝐀𝐒𝐈𝐑𝐔𝐎𝐒̌𝐓𝐈 𝐒𝐓𝐎𝐉𝐈𝐌𝐔𝐈?

1–3 skirtingų nuotaikų eilėraščius;

1–2 skirtingų autorių prozos ištraukas;

Bent 1 dainą (galima atlikti su fonograma, gyvai sau akomponuojant arba be muzikos instrumento pritarimo);

Taip pat stojantieji bus paprašyti atlikti improvizacijos užduotį, kuriai papildomai ruoštis nereikia.

𝐒𝐓𝐔𝐃𝐄𝐍𝐓𝐔̨ 𝐏𝐑𝐈𝐄̇𝐌𝐈𝐌𝐀𝐒 – 𝐑𝐔𝐆𝐒𝐄̇𝐉𝐎 𝟑 𝐃. 𝟏𝟒 𝐕𝐀𝐋. 𝐕𝐃𝐔 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐞 (𝐒. 𝐃𝐚𝐮𝐤𝐚𝐧𝐭𝐨 𝐠. 𝟐𝟕, 𝐊𝐚𝐮𝐧𝐚𝐬)

Būtina išankstinė registracija ČIA

Daugiau informacijos elektroniniu paštu teikia Kristina Pliskaitienė (kristina.pliskaitiene@vdu.lt)