Gretutinės Šokio ir teatro studijos VDU

VDU Švietimo akademija ir VDU teatras kviečia būsimus studentus rinktis naują Šokio ir teatro gretutinių studijų programą. Šiose studijose suteikiami tarpdalykiniai šokio ir vaidybos gebėjimai, kurie reikalingi ne tik šokio ir teatro srityse ar kitose meno formose, bet ir daugelyje kitų šiuolaikinių profesinės veiklos sričių. Programa rengia šokio ir teatro meno praktikus, gebančius veiksmingai naudoti praktinius scenos meno įgūdžius.

„Kūrybinio džiaugsmo keliu studentai galės įgyti šokio, judesio meno, vaidybos, režisūros, choreografijos, vokalo, bei scenos kalbos pagrindus, kuriuos dėstys profesionalūs scenos meistrai. Visi studentai, įgiję šiuos įgūdžius, gebės ne tik sėkmingai integruotis teatre, kine, televizijoje ar kitose šiuolaikinio meno formose, bet ir turės galimybę paskutiniais studijų metais suvaidinti profesionaliame spektaklyje“, – paaiškina VDU teatro vadovė, Šiuolaikinių menų katedros docentė Goda Piktytė.

Programos rengėjų teigimu, šios studijos suteikia galimybę prisiliesti prie meno praktiškai – tai ne tik teorinės, bet ir praktinės studijos. Studentai, vystydami savarankiškus asmeninius gebėjimus ir suvokdami kolektyvinio kūrybos proceso ypatybes, gebės kurti individualiai ir grupėje.

Baigusieji šią gretutinę studijų programą gebės parengti ir atlikti sceninio vyksmo dramaturgiją, jungti balsą, kūną, emocijas ir pagrindinę mintį į meninę visumą, skirti teksto žanrus, šokio ir vaidybos stilius bei režisūros ar choreografijos principus. Šie įgūdžiai leis sėkmingai kurti šokio ir teatro  spektaklio pastatymą bei prisidės prie šiuolaikinio meno tobulėjimo. Įgytus įgūdžius absolventai galės taikyti plataus profilio veikloje, susijusioje su kultūrinėmis ir kūrybinėmis industrijomis.

Priėmimas į Šokio ir teatro gretutines studijas vyks rugsėjo 13 d. 14 val. Studentas, norintis pasirinkti šias studijas, turi teikti prašymą fakulteto, kuriame studijuoja, dekanui (ne vėliau kaip iki registracijos į kito semestro dalykus pradžios) ir dalyvauti priėmimo atrankoje.

Daugiau informacijos teikia Kristina Pliskaitienė (el. paštas kristina.pliskaitiene@vdu.lt).